Hoppa till innehåll

Daggtorpet

  

Söndag den 13 September 2020

Jamtlidagen bjöd tyvärr inte på många besökare men alltid trevligt att jobba med Karin 😉

Karin var fin i sina tidsenliga kläder.

Vi räknade till sex vuxna och sex barn, två av dessa vuxna och fyra av barnen hade dock bara vägen förbi när de letade efter Pokémon, men de stannade och pratade med oss i alla fall!

Fjällkorna trivs på Jamtli och speciellt bakom Daggtorpet

Vädret var väl okej, men trots vadmal- och yllekläder blev vi frusna framåt eftermiddagen. Vi hade dock fina ”grannar” i form av nyklippta får och mycket fina fjällkor.

De nyklippta fåren från Lillhärdals gården

..även så dagen skribent Ullis förstås

/Ullis

Lördagen den 15 Augusti 2020

Undertecknad var tillsammans med Karin Fredman husvärdar vid dagens öppethållande av torpet. Inte speciellt många besökare på historieland idag dock var det omkring 15 personer som letade sig ner till oss. Såväl fransk- som engelsktalande fanns bland besökarna, men de flesta kom från närområdet. Förutom information om torpets historia var det några som också ville uppehålla sig kring lumparminnen.

Saknade informationsbroschyren! Förövrigt såg jag till att förse sågbocken med ett fjärde ben så att den kan stå upprätt istället för att ligga på rygg med tre ben i luften.

/Ha en fortsatt trevlig helg önskar Jacob och Karin

Onsdagen den 29 Juni 2020

Åke Hjelm och Sture Näslund bemannade Daggtorpet denna dag.

Onsdagen den 15 Juli 2020

Första dagen med bemannat Daggtorp bjöd Jamtli på gråväder och regnet hängande i luften men turen stod oss bi och regnet nådde inte till Storsjöns östra sida.

Daggtorpet ligger inte efter de stora stråken inne på Jamtli området men vi hade bl. a tipsat entrén om att vi hade öppet idag och fick ett tjuogtal intresserade besökare under dagen. Den sedvanliga tipspromenaden hade placerats ut och Arvid vann barnklassen med nästan alla rätt medan Sofie och Eg från Skåne kammade hem storvinsten i vuxenklassen.

Sofie och Eg från Billesholm i Skåne kammade hem storvinsten i Daggens tipspromenad och glädjen var stor med praktverket ”Jämtlands fältjägarregemente : regementet, bygden och staden” i handen.

Hästjägaren Pehr Olofsson Dagg med gårdshund för dagen gestaltade av Tomas och Rufus.

Daggen öppnar för säsongen 2020

Onsdag den 8 Juli är det dags igen, Jamtli Historieland öppnar för säsongen och den indelte soldaten Per Olofsson Dagg, hästjägare nr 75 med familj hälsar besökarna välkommen.

I år har de gjort extra fint framför soldattorpet inför besökarna – man har planterat DAGGkåpor (Alchemilla móllis) framför torpet.

Onsdagen den 15 juli, när Daggen kommer hem, så är torpet öppet för första gången denna sommar. Ytterligare dagar som vi planerat att bemanna torpet är 29/7, 15/8 och slutligen den 13/9.

Sidor: 1 2 3 4