Hoppa till innehåll

RESA; Polen 26-29 augusti 2024

Fältjägarföreningen i Stockholm har uppdragit åt Pelle Mohlin travel att planera och genomföra en resa till Polen 26-29 augusti. 2024.

Resan har en militärhistorisk inriktning och går med flyg till Gdansk tor samt buss inom landet.

Omfattning i stort:

Mån 26 aug

Flyg från Arlanda till Gdansk 0815 – 0940 Svensktalande guide möter

Med buss till stan, passerar ev Hotell Holland House för att lämna bagage. Till nya Vk2 museum och ev till museet Roads of Freedom. Promenad i Gamla stan följt lunch i Holland House.

Med buss eller båt till Westerplatte och minnena från 1 sept 1939. Åter med buss till hotellet. Uppfräschning och middag m tbh.

Tis 27 aug

Buss till koncentrationslägret Stutthof, där vi tar del av tragiska människoöden. Lägret började verka redan den 2 september -39, så det var väl förberett innan.

Vi fortsätter till Malbork/Marienburg tyska ordens huvudsäte under flera hundra år. Vi får en tvåtimmars visning av borgen och äter middag och övernattar i borghotellet

Ons 28 aug

Längs vackra vägar far vi till Grunwald/Tannenberg, där slaget den 15 juli 1410 fortfarande högtidlighålls, då litauiska trupper slog Tyska orden och därmed inledde dess avveckling. Vi tar upp detta liksom Hindenburgs seger över ryssarna där 1914.

På väg mot Rastenburg/Wolfschanske äter vi lunch på en trevlig vägrestaurang. Väl framme i Tyskland ”huvudstad” under mer än tre är checkar vi in i fd säkerhetstänstens förläggning. Vi får en cirka 1 ½ timmes guidad visning av området med bl a platsen för Stauffenbergs misslyckade attentat (Hitler flyttade sig bort från portföljen med sprängladdningen) samt bunker 13. Middag med reflexioner i skansrestaurangen (fd SS garage)

Torsdag 29 aug

Med bussen åter mot Gdansk flygplats (Lech Walensa) med några intressanta stopp på vägen. Avfärd till Stockholm 2020 med ankomst Arlanda.

Slutligt program och inbjudan till resan utsänds före 24-06-01

Pris cirka 9500 kronor

Eventuella frågor kan ställas till:

PELLE MOHLIN TRAVEL AB

+46706719611mohlintravel.se