Skip to content

Utflykt till Arvemuseet

Bäste Fältjägare!

Som du säkert noterat i vår Aktivitetsplan för 2018 planeras en utflykt till Arvesund och Arvemuséet den 13 juni. Här kommer inbjudan till denna aktivitet.

Avfärd för samåkning på Travparkeringen (S delen) den 13.juni kl 1100. Sture Näslund finns på plats och ger anvisningar. Vid Arvemuséet erbjuds vi : Sopplunch 80kr/st och Kaffe & kaka 35kr/st som var och en betalar. Du kan betala kontant, med kort eller med Swish.     Entré: Museet 70 kr/st bjuder Fältjägarföreningen sina medlemmar på..

Vid ankomst, efter en kort information, äter vi lunch för att därefter bli guidade i muséet. Vår guide kommer att vara Fältjägaren Åke Granlöv. Efter guidning fikar vi och umgås innan det blir dags för hemfärd.

Anmälan senast 2018-06-01 till Karin Fredman på karinirenefredman@hotmail.com eller 073-157 40 01.

Nedan ett utdrag från muséets hemsida där du kan se lite om vad som kommer att erbjudas;

                

  • Upplev hur tekniken kom i människans tjänst. Uppfinningar som ångmaskinen, el- och Förbränningsmotorn förändrade livet. Tekniken blev en del av vardagen i form av elljus, inomhustoalett och tvättmaskin. Köket utrustades med rinnande vatten, kyl och frys. I jordbruket kom ”Brunte” att ersättas av ”Grållen”. Allt detta hände för bara några decennier sedan. Små saker med stor betydelse för den enskilda människan när det inträffade, det vardagliga som idag tillhör det bortglömda.

 

  • Vi på ArveMuseet vill visa hur människans hem och arbete förändrades med hjälp av bland annat elmotorn, traktorn och mjölkmaskinen. Vi vill att hela familjen skall få en oförglömlig upplevelse där gammal som ung kan få se hur vi arbetat och levt.

 

  • Berika dina sinnen, känn lukten av sågspån och olja, se livet i backspegeln, hör ljudet av ångvisslan och har Du riktigt tur kanske Munktellar´n går. ArveMuseet speglar utvecklingen under den mest expansiva tiden i mänsklighetens historia, från självhushåll till dagens högteknologiska konsumtionssamhälle. Teknologi och sätt att leva förändrades i blygsam takt under årtusenden. Kunskaper fördes vidare från släktled till släktled. Så kom under 1700-, 1800- och 1900-talet uppfinningar som med ens ändrade alla förutsättningar. Vi visar hur man arbetat och levt, hur tekniska framsteg förändrade samhället och gjorde livet lättare och bekvämare.

 

Välkommen med anmälan!

Nyhet frånfältjägarföreningen
Fältjägarföreningen 2015